ΠΡΟΣΟΧΗ! Έρχεστε με δική σας ευθύνη.

Στο παρόν ιστολόγιο υπάρχουν προσβλητικές εκφράσεις για κολλημένους κάθε ηλικίας.
Επίσης το παρόν ΔΕΝ είναι "ενημερωτικό blog" αλλά σκέτο blog.
Οι συντάκτες του παρόντος ιστολογίου δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των υπερσυνδέσμων που είναι αναρτημενοι.
Δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων που γίνονται από τρίτους στα άρθρα του παρόντος.
Τα σχόλια δεν φιλτράρονται και ο καθείς μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα,εκτός και αν αλλάξουμε γνώμη.
Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια τους πάτησε το τρένο στα ΓΡΕΒΕΝΑ υπάρχουνε γιατί δεν έχει τρένο

Καλος ηρθατε στα Γρεβενα

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

Λαδώθηκε" ο Ευρωβουλευτής "συνήγορος" των Σκοπίων Zoran Thaler !!!

 Παραιτήθηκε χθες ο Ευρωβουλευτής Zoran Thaler  (Σλοβενικές εφημερίδες: "No mercy for Thaler", ντρόπιασε τη Σλοβενία)
Η SUNDAY TIMES αποκάλυψε ότι ο Ευρωβουλευτής λαδώθηκε από τους Σκοπιανούς ! Δείτε την είδηση....
Η βρετανική εφημερίδα «The Sunday Times» κατηγορεί τρεις ευρωβουλευτές για δωροδοκία, ένας εκ των οποίων είναι ο εισηγητής της έκθεσης προόδου για την ΠΓΔΜ, η οποία οδεύει προς υιοθέτηση στην ολομέλεια του Σώματος και παίρνει καθαρά το μέρος των Σκοπίων στο θέμα της ονομασίας, ζητώντας μάλιστα έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων... Πρόκειται για το Σλοβένο ευρωβουλευτή και πρώην υπουργό Εξωτερικών Ζόραν Τάλερ.
Οι αποκαλύψεις της βρετανικής εφημερίδας προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,το οποίο αποφάσισε να κινήσει διαδικασία έρευνας. Εκτός του Σλοβένου Ζόραν Τάλερ, οι άλλοι δύο ευρωβουλευτές που, σύμφωνα με την «The Sunday Times», ήταν πρόθυμοι «να πουλήσουν τις υπηρεσίες τους» είναι ο επίσης σοσιαλιστής και πρώην αντιπρόεδρος της ρουμανικής κυβέρνησης Αντναν Σεβερίν καθώς και ο Αυστριακός χριστιανοδημοκράτης Ερνστ Στράσερ, ο οποίος παραιτήθηκε από ευρωβουλευτής κατόπιν εντολής του ΕΛΚ, αμέσως μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας.

-Αποδείξεις
Η εφημερίδα προθυμοποιήθηκε να προσκομίσει στο Ευρωκοινοβούλιο όλες τις αποδείξεις και τα στοιχεία πάνω στα οποία βασίζεται η κατηγορία για δωροδοκία κατά των «3» ευρωβουλευτών. Η μέθοδος που ακολούθησαν οι δημοσιογράφοι της «The Sunday Times» για να αποκαλυφθούν οι «3» είναι καθαρά αγγλοσαξονική.
Οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας παρουσιάστηκαν στους τρεις ευρωβουλευτές ως λομπίστες και πρότειναν 100.000 ευρώ στον καθένα ετησίως, με αντάλλαγμα την υποβολή τροπολογιών και γενικά τη «θερμή» υποστήριξή τους στη συζήτηση εκθέσεων που ενδιαφέρουν τα λόμπι στα οποία εργάζονται. Και οι τρεις ευρωβουλευτές αποδέχτηκαν αμέσως την προσφορά...
Φυσικά, μετά την αποκάλυψη της βρετανικής εφημερίδας δημιουργούνται πολλές υπόνοιες για το ρόλο που έπαιξε ο Σλοβένος ευρωβουλευτής Ζόραν Τάλερ στην υιοθέτηση την περασμένη Τετάρτη της έκθεσης προόδου για τα Σκόπια από την επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.
Μάλιστα, ο κ. Τάλερ προσκάλεσε στη συζήτηση ως εισηγητή της εν λόγω έκθεσης τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Βάσκο Ναουμόφσκι, οι δηλώσεις του οποίου προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις των Ελλήνων ευρωβουλευτών Μ. Γιαννάκου, Μ. Κοππά και Γ. Κουμουτσάκου. Στο σχέδιο ψηφίσματος, που υιοθετήθηκε τελικά με μεγάλη πλειοψηφία, οι ευρωβουλευτές, μεταξύ άλλων, «συγχαίρουν την κυβέρνηση των Σκοπίων για την αποτελεσματική και ομαλή εφαρμογή της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης με την Ε.Ε» και «εκφράζουν τη λύπη τους για το ότι το Συμβούλιο Υπουργών δεν έχει λάβει απόφαση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ, όπως συνέστησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για δεύτερη συνεχή χρονιά»...
Οσον αφορά το θέμα του ονόματος, το σχέδιο ψηφίσματος «εκφράζει τη βαθιά λύπη του για το γεγονός ότι η διένεξη με την Ελλάδα για το όνομα εξακολουθεί να κλείνει το δρόμο της χώρας προς την Ε.Ε και υπενθυμίζει τη σύστασή του προς το Συμβούλιο για άμεση έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων».
Επιπλέον, οι ευρωβουλευτές σημειώνουν σε μια τροπολογία τους την ανησυχία τους για τη «χρήση των ιστορικών επιχειρημάτων κατά την τρέχουσα συζήτηση, τα οποία απειλούν τις αυξανόμενες εντάσεις με τους γείτονες και δημιουργούν νέους εσωτερικούς διαχωρισμούς».
Η έκθεση του Ζ. Τάλερ θα συζητηθεί στην Ολομέλεια, που συνέρχεται στις αρχές Απριλίου (4-7). Εκτός εάν αναβληθεί το ψήφισμα αναμένοντας τα αποτελέσματα της έρευνας για τις κατηγορίες εναντίον του. Οπως και να το κάνουμε, 100.000 ευρώ το χρόνο είναι αυτά...

πηγη: http://taxalia.blogspot.com/2011/03/zoran-thaler.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

clocks Grevena

Copyright:anakatosouras

anakatosouras greveniotis