ΠΡΟΣΟΧΗ! Έρχεστε με δική σας ευθύνη.

Στο παρόν ιστολόγιο υπάρχουν προσβλητικές εκφράσεις για κολλημένους κάθε ηλικίας.
Επίσης το παρόν ΔΕΝ είναι "ενημερωτικό blog" αλλά σκέτο blog.
Οι συντάκτες του παρόντος ιστολογίου δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των υπερσυνδέσμων που είναι αναρτημενοι.
Δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων που γίνονται από τρίτους στα άρθρα του παρόντος.
Τα σχόλια δεν φιλτράρονται και ο καθείς μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα,εκτός και αν αλλάξουμε γνώμη.
Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια τους πάτησε το τρένο στα ΓΡΕΒΕΝΑ υπάρχουνε γιατί δεν έχει τρένο

Καλος ηρθατε στα Γρεβενα

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Σάββατο, 14 Μαΐου 2011

Που πήγε το Bluewhite-gt? Που πήγε το gamato.info? Που πήγαν όλοι οι Ελληνικοί Torrent Trackers? Χάθηκαν; Τους έκλεισαν;

ΕΧΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ...ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
ΜΕ ΤΙ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?ΜΕ ΤΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ?ΤΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ?

Σίγουρα αυτό είναι αλήθεια, αλλά είναι μόνο η μισή αλήθεια. Η πλήρης αλήθεια είναι ικανή να δημιουργήσει πανικό και δεν ανακοινώνεται για να μας πιάσουν στον ύπνο.

Ευτυχώς τα νέα διέρευσαν γρήγορα. Εδώ και τρία χρόνια, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεργαζόταν με την Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, ώστε να συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για ένα οργανωμένο και θανάσιμο χτύπημα στην "πειρατεία" μέσω διαδικτύου.
Χάκερ της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μάζευαν επιμελώς στοιχεία από όποιον γνωστό και άγνωστο Ελληνικό Τorrent Site, ή Warez Site έβρισκαν. Χρησιμοποιώντας εξιδεικευμένες τεχνικές, δρούσαν απαρατήρητοι συλλέγοντας πολύτιμα στοιχεία για κάθε πειρατικό Site και για κάθε χρήστη του.
Η τεχνολογία των Torrents είναι διάτρητη, καθώς κάθε χρήστης συνδέεται με χιλιάδες άλλους χρήστες εν άγνοια του, όπως και ο Torrent Tracker. Έτσι οι ηλεκτρονικοί κομμάντος, παριστάνοντας τους χρήστες και χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία, μάζεψαν Terabytes στοιχείων ενάντια ενός τεράστιου αριθμού Ελλήνων χρηστών και Ελληνικών Site.
Έχοντας αυτά τα στοιχεία στην διάθεση τους οι αρχές το μόνο που ζητούσαν, για να απαγγείλουν κατηγορίες σε όλους αυτούς τους χρήστες, είναι η ταυτότητα τους !
Η ταυτότητα αυτή δεν είναι άγνωστη, απλά δεν μπορεί να βρεθεί εύκολα για νομικούς λόγους. Η ταυτότητα του κάθε χρήστη, προκύπτει άμεσα από την ήδη καταγεγραμένη IP διεύθυνσή τους.
Κάθε υπολογιστής, που είναι συνδεδεμένος στο Ίντερνετ, έχει μια μοναδική τέτοια διευθυνση και κάθε πάροχος Ίντερνετ είναι υποχρεωμένος να κρατάει ένα ειδικό αρχείο για 20 χρόνια. Σε αυτό το αρχείο καταγράφεται η IP που είχε ο κάθε χρήστης κάθε χρονική στιγμή, καθώς και όλες οι IP με τις οποίες συνδέθηκε, δηλαδή τα Site που επισκεύτηκε, ή με άλλους χρήστες με τους οποίους επικοινώνησε.
Οι αρχές ανανέωναν καθημερινά την λίστα με τις ΙP των χρηστών. Το μόνο που εμπόδιζε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από το να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτή την λίστα, ήταν η Ελληνική νομοθεσία που προστατεύει το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών.
Όμως, με τις πρόσφατες τροποποιήσεις του, ο νόμος έγινε πιο χαλαρός, ώστε να μπορεί δήθεν να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία αποτελεσματικότερα.
Το πραγματικό αποτέλεσμα αυτής της νομικής χαλάρωσης είναι πως όλα τα αρχεία όλων των παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου πέρασαν στις αρχές, ακριβώς αυτή την εβδομάδα. Παράλληλα, δημιούργηθηκε ειδικό αρχείο με τα δεδομένα που αποθήκευε κάθε Torrent Tracker για τους χρήστες του.
Όλοι οι χρήστες των ιδιωτικών Tracker, άθελα τους αποθήκευαν ενοχοποιητικά στοιχεία στους Trackers. Πόσα και ποιά αρχεία έχουν κατεβάσει, ή ανεβάσει και πότε. Τα τελευταία δεδομένα ήταν αυτής της εβδομάδας, όταν οι ιδιωκτικές αρχές κατέσχεσαν το περιεχόμενο όλων των Ελληνικών Torrent Trackers !
Παράλληλα, δόθηκε ειδικό ένταλμα μη-κοινοποίησης σε όλους τους εμπλεκομένους administrators, αν κάποιος από αυτούς αποδεδειγμένα αποκάλυπτε το γεγονός, αυτό θα επιβάρυνε σημαντικά την θέση του.
Το γεγονός είναι ότι ήδη απο χτές το βράδυ οι αρχές έχουν στα χέρια τους 100GB δεδομένων που αναφέρουν αναλυτικά ποιά αρχεία ανέβασε και κατέβασε ο κάθε χρήστης, πότε και σε ποιούς τα έδωσε, ποιό ηταν το περιεχόμενο τους καθώς και άλλα στοιχεία που δεν έχουν γίνει γνωστά. Και οι δίκες έχουν ήδη αρχίσει...
Ήδη οι Administrators του gamato.info οδηγούνται στα δικαστήρια... Αλλά αυτό είναι μόνο οι αρχή! Η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, θα περάσουν σχέδιο νόμου, ώστε να επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο σε κάθε έναν από αυτούς τους ανθρώπους μέσω των πάροχων υπηρεσιών διαδικτύου. Τα πρόστιμα που συζητιούνται είναι πραγματικά ΑΒΑΣΤΑΚΤΑ !
Ο λόγος, που δημιουργείται ειδικό νομικό πλαίσιο για να επιβληθει το πρόστιμο μέσω των πάροχων υπηρεσιών διαδικτύου, είναι πως η συνολική διάρκεια όλων των δικών αναμένεται να ξεπερνά τα 20 χρόνια. Αν δικαζόταν οι χρήστες μέρα νύχτα, ο τελευταίος χρήστης θα καταδικαζόταν σε 20 χρόνια! Αυτό θα δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα στα δικαστήρια που κυριολεκτικά θα δέχονταν καθημερινά ορδές απο "πειρατές"...

Στο δικαστήριο θα οδηγηθούν μόνο ορισμένοι πολλοί μεγάλοι "Seeders" και οι Administrators των Site, καθώς και όσοι χρήστες των Ελληνικών Torrent Trackers έκαναν χρήση απο το Εξωτερικό. Οι τελευταίοι θα αντιμετωπίσουν βαρύτατες κατηγορίες με βάση όχι μόνο την Ελληνική αλλά και την διεθνή νομοθεσία.

Όσον αφορά την τιμή του προστίμου έχει ως εξής:
- Για κάθε 1GB Download παράνομα κατεβασμένου περιεχομένου το οποίο είχε κυκλοφορήσει στην Ελλάδα νόμιμα κατά την ημερομήνια έναρξης του Download, θα χρεώνονται απο 1,000 έως 10,000 €, ανάλογα με τις αξιώσεις του νόμιμου κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
- Για κάθε 1GB Download παράνομα κατεβασμένου περιεχομένου το οποίο δεν είχε κυκλοφορήσει στην Ελλάδα νόμιμα κατά την ημερομήνια έναρξης του Download, θα χρεώνονται απο 10,000 έως 50,000 €, ανάλογα με τις αξιώσεις του νόμιμου κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων στο Εξωτερικό.
Οι τιμές είναι πιο τσουχτερές για το Upload, μιας και νομικά θεωρείται ότι αυτός που "μοίραζε" τα αρχεία είχε κέρδος από αυτό.
Οπότε τα ποσά είναι περίπου τα δεκαπλάσια !!!
- Για κάθε 1GB Upload παράνομου περιεχομένου το οποίο είχε κυκλοφορήσει στην Ελλάδα νόμιμα κατά την ημερομήνια έναρξης του Upload, θα χρεώνονται απο 10,000 έως 100,000 €, ανάλογα με τις αξιώσεις του νόμιμου κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
- Για κάθε 1GB Upload παράνομα περιεχομένου το οποίο δεν είχε κυκλοφορήσει στην Ελλάδα νόμιμα κατά την ημερομήνια έναρξης του Upload, θα χρεώνονται απο 100,000 έως 500,000 €, ανάλογα με τις αξιώσεις του νόμιμου κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων στο εξωτερικό.
Το ευτύχημα είναι πως οι Ελληνικοί Δημόσιοι τηλεοπτικοί σταθμοί, συμπεριλαμβανομένων των κρατικών καναλιών, αναμένεται να ανακοινώσουν ότι δεν έχουν αξιώσεις από οποιαδήποτε διακίνηση υλικού δικιάς τους τηλεοπτικής παραγωγής, αρκεί να έχει προβληθεί πριν τις 10.03.2010. Για κάθε τηλεοπτική εκπομπή που διακινείται παράνομα μέσω διαδικτύου, η οποία έχει προβληθεί αργότερα απο τις 10.03.2010 το πρόστιμο, θα επιβάλεται κανονικά.
Το πιο απελπιστικό στην όλη κατάσταση είναι πως, σύμφωνα με αυτό το νομοσχέδιο, όποιος καταφύγει στο δικαστήριο αμφισβητώντας την απόφαση, θα κλειθεί να προκαταβάλει το πρόστιμο με την ελπίδα πως αν δικαιωθεί θα του επιστραφεί το ποσό άτοκα και με τον κίνδυνο να αντιμετωπίσει σκληρότερες ποινές αν τελικά καταδικαστεί.
Το προβλεπόμενο ποσό σε περίπτωση καταδίκης, είναι το τριπλάσιο αυτού που έχει επιβληθεί. Σε κάθε περίπτωση, είτε ο κατηγορούμενος κινηθεί δικαστικά, είτε όχι, το πρόστιμο, θα πρέπει να καταβάλεται εντός εξαμήνου και σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής θα επιχειρείται η είσπραξή του μέσω κατασχέσεων !

Τα πιο εξοργιστικά σημεία του νομοσχεδίου είναι πως:
- Τα πρόστιμα θα επιβληθούν χωρίς δίκη.
- Τα ποσά είναι πραγματικά εξωφρενικά και αβάστακτα και δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα.

- Το απόρητο των τηλεπικοινωνιών καταστρατηγήθηκε χωρίς κανένας να αντιδράσει.

Αλήθεια τι έχει να πει η δήθεν Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και ο Συνήγορος του Πολίτη γι' αυτό;
 - Θα πραγματοποιηθούν κατασχέσεις απο ιδιωτικούς οργανισμούς, καθώς δεν υπάρχει κρατικός πάροχος διαδικτύου.
- Ιδιωτικοί οργανισμοί αποκτούν δικαιοδοσία να επιβάλουν πρόστιμα.


Ενημέρωστε άμεσα όλους τους γνωστούς σας.
Το θέμα πρέπει να πάρει διαστάσεις.
Διαδώστε το άμεσα !!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

clocks Grevena

Copyright:anakatosouras

anakatosouras greveniotis