ΠΡΟΣΟΧΗ! Έρχεστε με δική σας ευθύνη.

Στο παρόν ιστολόγιο υπάρχουν προσβλητικές εκφράσεις για κολλημένους κάθε ηλικίας.
Επίσης το παρόν ΔΕΝ είναι "ενημερωτικό blog" αλλά σκέτο blog.
Οι συντάκτες του παρόντος ιστολογίου δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των υπερσυνδέσμων που είναι αναρτημενοι.
Δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων που γίνονται από τρίτους στα άρθρα του παρόντος.
Τα σχόλια δεν φιλτράρονται και ο καθείς μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα,εκτός και αν αλλάξουμε γνώμη.
Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια τους πάτησε το τρένο στα ΓΡΕΒΕΝΑ υπάρχουνε γιατί δεν έχει τρένο

Καλος ηρθατε στα Γρεβενα

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Κυριακή, 17 Ιουλίου 2011

5η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων.


Τριήμερο ερασιτεχνικής αστρονομίας στα Γρεβενά.
Από την Παρασκευή 29 έως την Κυριακή 31 Ιουλίου 2011,ερασιτέχνες αστρονόμοι απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο θα συγκεντρωθούν στις κατασκηνώσεις Κουρούνας στους Φιλιππαίους Γρεβενών,όπου θα πραγματοποιηθεί για πέμπτη συνεχή χρονιά η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων.

Μετά τον Πάρνωνα, την Εύβοια και τις Θερμοπύλες, οι διοργανωτές επέλεξαν την κατασκήνωση στους Φιλιππαίους, σε μια περιοχή που διαθέτει πολύ σκοτεινό ουρανό και μπορεί να προσφέρει τις σχετικές ανέσεις στους ερασιτέχνες αστρονόμους.Οι περιοχές με πολύ σκοτεινό ουρανό στην Ελλάδα είναι λιγοστές και έτσι οι ερασιτέχνες πρέπει να ψάχνουν νέα μέρη από τα οποία μπορούν να παρατηρούν και να φωτογραφίζουν διάφορα αντικείμενα που βρίσκονται στο στερέωμα,όπως νεφελώματα,αστρικά σμήνη,γαλαξίες και κομήτες.
Άλλωστε αυτή η τοποθεσία έχει επιλεγεί και για την ανέγερση του αστεροσκοπείου στον Όρλιακα,με πρωτοβουλία του γρεβενιώτη καθηγητή αστροφυσικής Θανάση Οικονόμου.
Την διοργάνωση της φετινής πανελλήνιας εξόρμησης ανέλαβε ο δραστήριος Όμιλος Φίλων Αστρονομίας από την Θεσσαλονίκη,ο οποίος έχει στο ενεργητικό του πολλές πετυχημένες δραστηριότητες αστρονομικού περιεχομένου στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό (επισκέψεις σε σχολεία, σεμινάρια αστρονομίας,ταξίδια για εκλείψεις ή άλλα φαινόμενα, διοργάνωση Πανελλήνιου Συνεδρίου αστρονομίας)
Αστροβραδιά για το κοινό των Γρεβενών.
Την Κυριακή 31 Ιουλίου, η οποία είναι και η τελευταία ημέρα της εξόρμησης, έχει προγραμματιστεί αστροβραδιά για τους κατοίκους της περιοχής,η οποία θα ξεκινήσει στις 8 το απόγευμα.Στο κοινό θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο κ. Αντ. Ίτσιος εκ μέρους του Ο.Φ.Α.,ο καθηγητής του Α.Π.Θ. κ. Γιάννης Σειραδάκης και ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Κουπτσίδης,ενώ στη συνέχεια θα δοθεί διάλεξη με θέμα το Αστεροσκοπείο στον Όρλιακα από τον αστροφυσικό κ. Θανάση Οικονόμου.
Στην συνέχεια οι επισκέπτες θα μπορέσουν να θαυμάσουν τις ομορφιές του καλοκαιρινού ουρανού μέσα από τηλεσκόπια και κιάλια των ερασιτεχνών αστρονόμων και να γνωρίσουν τους αστερισμούς μέσω της Ουρανογραφίας.
 
Η ιστοσελίδα της εξόρμησης: http://astroexormisi2011.ofa.gr/
Η ιστοσελίδα του ΟΦΑ: http://www.ofa.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

clocks Grevena

Copyright:anakatosouras

anakatosouras greveniotis