ΠΡΟΣΟΧΗ! Έρχεστε με δική σας ευθύνη.

Στο παρόν ιστολόγιο υπάρχουν προσβλητικές εκφράσεις για κολλημένους κάθε ηλικίας.
Επίσης το παρόν ΔΕΝ είναι "ενημερωτικό blog" αλλά σκέτο blog.
Οι συντάκτες του παρόντος ιστολογίου δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των υπερσυνδέσμων που είναι αναρτημενοι.
Δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων που γίνονται από τρίτους στα άρθρα του παρόντος.
Τα σχόλια δεν φιλτράρονται και ο καθείς μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα,εκτός και αν αλλάξουμε γνώμη.
Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια τους πάτησε το τρένο στα ΓΡΕΒΕΝΑ υπάρχουνε γιατί δεν έχει τρένο

Καλος ηρθατε στα Γρεβενα

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

Γρεβενά & ανακατωσιά....


Πρόγραμμα Αποκριάτικων Εκδηλώσεων:

-Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013: Έναρξη εκδηλώσεων  με παιχνίδια φουσκωτά που θα τοποθετηθούν στην κεντρική πλατεία και θα παραμείνουν μέχρι και την Καθαρή Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013.  Πρόκειται για δραστηριότητες ανοιχτού χώρου, για όλες τις ηλικίες, με υπαίθριο παιδότοπο, στον οποίο θα μπορούν τα παιδιά να διασκεδάζουν δωρεάν, κάθε απόγευμα, αλλά και τα πρωινά της Παρασκευής, Σαββάτου, Κυριακής και Δευτέρας. Στο χώρο αυτό παράλληλα θα τρέχουν θεματικές εκδηλώσεις όπως ζωγραφική, κουκλοθέατρο, κυνήγι θησαυρού, ομαδικά παιχνίδια δεξιοτήτων, χορός με τον Μίκυ Μάους, ξυλοπόδαροι, μαγικά κόλπα με τον Magic Chris, Face painting κλπ.

-Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013:Το πρωί τη σκυτάλη παίρνουν τα Δημοτικά σχολεία της πόλης με το «Κυνήγι του Θησαυρού», ενώ οι μαθητές των Λυκείων της πόλης θα ξεκινήσουν το γλέντι με την αναπαράσταση του Γρεβενιώτικου γάμου. Η κορύφωση του δρώμενου θα γίνει στην κεντρική πλατεία όπου το μεσημέρι οι Μανιταρόφιλοι μας καλούν σε ένα ξεχωριστό γλέντι γεύσεων και μουσικής, στο γνωστό «στέκι» στον πεζόδρομο.

-Σάββατο 16 Μαρτίου 2013:Σύλλογοι και μαθητές, με ήχους,  αυθεντικούς χάλκινους, θα ξεκινήσουν από τις γειτονιές της πόλης, καλώντας τον κόσμο σε ένα γλέντι κεφιού, χαράς και «ανακατωσιάς» καταλήγοντας στους κεντρικούς πεζοδρόμους, όπου ο καθένας θα μπορεί να συμμετέχει στη γιορτή  μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

-Κυριακή 17 Μαρτίου 2013:Ανάβει ο τρανός φανός στο «Βαρόσι», ενώ Φανοί θα «ανάψουν» και σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους.

-Καθαρή Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013: «Κούλουμα»
Πλατεία Λαχαναγοράς: Προσφορά λαγάνας και νηστίσιμων εδεσμάτων,  συνοδεία παραδοσιακής μουσικής
Τοπικά Διαμερίσματα Δήμου.

Κόντρα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, οι νέοι μας πρωτοπορούν χωρίς «μάσκες», με διάθεση και χιούμορ. Συμμετέχουν και φέτος στις εκδηλώσεις του Δήμου «Γρεβενά & ανακατωσιά». Βάζουν τη δική τους πινελιά και συμβάλουν  στην επιτυχία τους.
Άλλωστε η αναβίωση των εθίμων της αποκριάς του τόπου μας, ξεκίνησε πριν από κάποια χρόνια από μία ομάδα νέων, μελών του ΜΟΓ, με τον ευρηματικό τίτλο «ΑΝΑΚΑΤΩΣΑΡΙΑ», οι οποίοι κατάφεραν να ανοίξουν ένα νέο παράθυρο στον πολιτισμό του τόπου μας και να ταξιδέψουν τα Γρεβενά πανελλαδικά.

Καλές Απoκριές.
Δήμαρχος  Γρεβενών: Δημοσθένης Κουπτσίδης

Υπεύθυνος των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων του Δήμου ορίσθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Παρασκευαϊδης,Εντεταλμένος Σύμβουλος  στον τομέα Καθημερινότητας και Κοινωνικής Πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

clocks Grevena

Copyright:anakatosouras

anakatosouras greveniotis