ΠΡΟΣΟΧΗ! Έρχεστε με δική σας ευθύνη.

Στο παρόν ιστολόγιο υπάρχουν προσβλητικές εκφράσεις για κολλημένους κάθε ηλικίας.
Επίσης το παρόν ΔΕΝ είναι "ενημερωτικό blog" αλλά σκέτο blog.
Οι συντάκτες του παρόντος ιστολογίου δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των υπερσυνδέσμων που είναι αναρτημενοι.
Δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων που γίνονται από τρίτους στα άρθρα του παρόντος.
Τα σχόλια δεν φιλτράρονται και ο καθείς μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα,εκτός και αν αλλάξουμε γνώμη.
Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια τους πάτησε το τρένο στα ΓΡΕΒΕΝΑ υπάρχουνε γιατί δεν έχει τρένο

Καλος ηρθατε στα Γρεβενα

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

Απάντηση σε Δημοσίευμα για το Κέντρο Παλαιοντολογίας Μηλιάς


Ως εκπρόσωπος της Τ.Κ. Μηλιάς Γρεβενών, μετά από το δημοσίευμα στην τοπική εφημερίδα «Πρωινή» στις 11 Νοεμβρίου 2015 με τίτλο «Οι χαυλιόδοντες της Μηλιάς» του Κ. Χρίστου Παπαδόπουλου, συνταξιούχου δασκάλου και με καταγωγή από την Κιβωτό Γρεβενών, θα ήθελα να καταγγείλω ως απαράδεκτες τις σκέψεις και τις προτάσεις του στο συγκεκριμένο άρθρο.Ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε απόψεις για ένα θέμα στο οποίο έχει πλήρη άγνοια γιατί από το 1996 που ήρθε στο φως το πρώτο απολίθωμα στη Μηλιά, η περιοχή μας έγινε πόλος έλξης της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας. Το γεγονός ότι οι χαυλιόδοντες της Μηλιάς καταγράφηκαν στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες αποτέλεσε μια ακόμη παγκόσμια διαφήμιση – γνωστοποίηση της περιοχής μας. Ο αριθμός των επισκεπτών ετησίως ανέρχεται στους 10.000 – 12.000 βάσει των στοιχείων του αρχείου της Παλαιοντολογικής Έκθεσης στη ΜΗΛΙΑ Γρεβενών, και είναι στη διάθεση οποιουδήποτε θελήσει να ενημερωθεί.
Ένα ακόμη θέμα για το οποίο θα ήθελα να ενημερώσω τον κ. Παπαδόπουλο είναι ότι το κτίριο του παλαιού δημοτικού σχολείου Μηλιάς έχει ανακατασκευαστεί, προκειμένου να φιλοξενήσει όλα τα ευρήματα σε ένα σύγχρονο και κατάλληλα διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο. Οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και υπολείπεται μόνο η τοποθέτηση των προθηκών για την έκθεση των ευρημάτων.
Τελειώνοντας θα επιστήσω την προσοχή όσων εξυπηρετούν σκοπιμότητες, στην καθαρή άρνηση της τοπικής κοινωνίας για οποιαδήποτε μεταφορά των παλαιοντολογικών ευρημάτων οπουδήποτε αλλού εκτός του τόπου στον οποίο βρέθηκαν, τη ΜΗΛΙΑ Γρεβενών.

Υ.Γ. Ο κ. Παπαδόπουλος προέβλεψε και λύση για την πιθανή άρνηση της Τοπικής Κοινότητας Μηλιάς, την μεταφορά ενός μόνο χαυλιόδοντα στα Γρεβενά.
Η απάντησή μας είναι διαφορετική. Να στείλουμε τον χαυλιόδοντα όχι στα Γρεβενά αλλά στην Αγγλία για να εκτίθεται δίπλα στα Ελγίνεια, ώστε να έχει ακόμη μεγαλύτερη διαφήμιση η κοινότητα μας !!!
Λυπάμαι  για τις απόψεις σας,  «συντοπίτη»  κ. Παπαδόπουλε.

Γιαγκόζογλου Χρήστος
                                                                         
Εκπρόσωπος Τ.Κ. Μηλέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

clocks Grevena

Copyright:anakatosouras

anakatosouras greveniotis