ΠΡΟΣΟΧΗ! Έρχεστε με δική σας ευθύνη.

Στο παρόν ιστολόγιο υπάρχουν προσβλητικές εκφράσεις για κολλημένους κάθε ηλικίας.
Επίσης το παρόν ΔΕΝ είναι "ενημερωτικό blog" αλλά σκέτο blog.
Οι συντάκτες του παρόντος ιστολογίου δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των υπερσυνδέσμων που είναι αναρτημενοι.
Δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων που γίνονται από τρίτους στα άρθρα του παρόντος.
Τα σχόλια δεν φιλτράρονται και ο καθείς μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα,εκτός και αν αλλάξουμε γνώμη.
Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια τους πάτησε το τρένο στα ΓΡΕΒΕΝΑ υπάρχουνε γιατί δεν έχει τρένο

Καλος ηρθατε στα Γρεβενα

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Στο πρόγραμμα "Γιορτές Ελληνικής Γης" η 8η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού

8η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού-Φιλιππαίους-Γρεβενών
Παρασκευή, 23 Ιούλιος 2010 08:36
Στο πρόγραμμα "Γιορτές Ελληνικής Γης" που "τρέχει" το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εντάχθηκε η
 φετινή Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού, που θα πραγματοποιηθεί από 20 έως 22 Αυγούστου στους Φιλιππαίους Γρεβενών (κατασκηνώσεις).
Οι λεπτομέρειες του εν λόγω προγράμματος που θα πραγματοποιηθεί φέτος σε 14 σημεία ανά την επικράτεια (ένα εκ των οποίων είναι και η Μανιταρογιορτή στα Γρεβενά), παρουσιάστηκαν στην Αθήνα από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.
Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μέσα από το δίκτυο Γιορτών Ελληνικής Γης, που προβάλλουν τα τοπικά προϊόντα και αναδεικνύουν τη Μεσογειακή Διατροφή, στόχος είναι να μπουν νέες βάσεις για την προβολή των τοπικών ποιοτικών προϊόντων και των παραγωγών. Με το νέο σήμα και το λογότυπο που θα εισαχθούν σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους κατά τόπους συνεταιρισμούς και παραγωγούς, θα στηριχθούν τοπικές γιορτές που αναδεικνύουν τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα.
Οφέλη στο κομμάτι της προβολής και διαφήμισης
Όπως ανέφερε ο κ. Γιώργο Κωνσταντινίδη, μέλος του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Δυτικής Μακεδονίας, γνωστό μυκητολόγο και ερευνητή μυκητογνωσίας και έναν από τους πρωτεργάτες της Πανελλήνιας Γιορτής Μανιταριού, ζητώντας του τις πρώτες εκτιμήσεις από την ένταξη της μανιταρογιορτής στις "Γιορτές Ελληνικής Γης".Τα οφέλη που αναμένεται να προκύψουν αφορούν κυρίως το κομμάτι της προβολής και διαφήμισης.
«Πριν από ένα δεκαήμερο μας τηλεφώνησαν οι αρμόδιοι του Υπουργείου και μας εξέφρασαν την επιθυμία τους να ενταχθεί η Μανιταρογιορτή στο δίκτυο των Γιορτών της Ελληνικής Γης. Όπως μας μεταφέρθηκε, πρόκειται να αναλάβουν το κόστος της αφίσας και το φυλλαδίου. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη φάση των συζητήσεων - διαπραγματεύσεων.
Επειδή φέτος, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας η Ν.Α Γρεβενών αδυνατεί να καλύψει το σύνολο των εξόδων της γιορτής, ο Σύλλογος αναζητά κάποιες άλλες λύσεις.
Διαπραγματευόμαστε λοιπόν με το Υπουργείο και για κάποιου άλλου είδους οικονομικής ενίσχυσης. Από τη γενική συνέλευση του Συλλόγου έχει εγκριθεί αρχικά η απόφαση για την επιβολή φέτος, ακριβώς λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, συμβολικής εισόδου 2€ στην 8η Πανελλήνια Μανιταρογιορτή. Βέβαια τίποτα ακόμη δεν είναι οριστικό και όλα αυτά είναι υπό συζήτηση επειδή τα δεδομένα διαμορφώνονται συνεχώς. Εξετάζουμε λοιπόν το ενδεχόμενο να εξασφαλίσουμε μια οικονομική ενίσχυση από το Υπουργείο μέσω αυτού του δικτύου. Είναι πολύ πιθανόν να κλείσουμε μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και ένα ραντεβού. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Σέτκος και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων κ. Νίκος Παπανίκος θα συναντηθούν με τους αρμόδιους του Υπουργείου προκειμένου να ζητήσουν κάτι παραπάνω.
Ασφαλώς και είναι μια θετική εξέλιξη όμως δεν θεωρείται τίποτα οριστικό», τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

clocks Grevena

Copyright:anakatosouras

anakatosouras greveniotis