ΠΡΟΣΟΧΗ! Έρχεστε με δική σας ευθύνη.

Στο παρόν ιστολόγιο υπάρχουν προσβλητικές εκφράσεις για κολλημένους κάθε ηλικίας.
Επίσης το παρόν ΔΕΝ είναι "ενημερωτικό blog" αλλά σκέτο blog.
Οι συντάκτες του παρόντος ιστολογίου δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των υπερσυνδέσμων που είναι αναρτημενοι.
Δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων που γίνονται από τρίτους στα άρθρα του παρόντος.
Τα σχόλια δεν φιλτράρονται και ο καθείς μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα,εκτός και αν αλλάξουμε γνώμη.
Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια τους πάτησε το τρένο στα ΓΡΕΒΕΝΑ υπάρχουνε γιατί δεν έχει τρένο

Καλος ηρθατε στα Γρεβενα

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Έξω οι κλέφτεεεεεεεεες

Δάνεια- "μαϊμού" στα Γρεβενά Η υπόθεση είναι καλοστημένη. Ένας προϊστάμενος της κτηνιατρικής υπηρεσίας των Γρεβενών και διευθυντικά στελέχη της Αγροτικής Τράπεζας συνθέτουν τον σκελετό στον οποίο στήθηκε η αλόγιστη σπατάλη χρημάτων με την εγγύηση μάλιστα του ελληνικού δημοσίου.



 Στα μέσα 2008 ο αρμόδιος υπουργός των Οικονομικών δημοσιεύει απόφαση του στην εφημερίδα της κυβερνήσεως με θέμα «Χορήγηση πιστωτικών διευκολύνσεων σε κτηνοπτηνοτροφικες εκμεταλλεύσεις». Πρόκειται για άτοκα δάνεια διάρκειας 5 ετών που δίδονται σε κτηνοπτηνοτροφους σε όλη την Ελλάδα. Η επιδότηση του επιτοκίου είναι 100% και την αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου το ελληνικό δημόσιο.
* Το ποσό της δανειοδότησης θα καθορίζεται με βάση τις παρακάτω κατηγορίες ζώων:

* Αιγοπρόβατα 10 €/ζώο
* Αγελάδες γαλακτοπαραγωγής 300 €/ζώο
* Μοσχάρια 150 €/ζώο
* Χοιρομητέρες εντατικής εκτροφής 400 €/ζώο
* Χοιρομητέρες υπαίθριας εκτροφής 100 €/ζώο
* Όρνιθες αβγοπαραγωγης 2 €/όρνιθα
* Πουλερικά πάχυνσης 0,2 €/πουλερικό

Ο νομοθέτης προέβλεψε ότι ο ακριβής αριθμός και το είδος των ζώων θα προκύπτουν βάσει πρόσφατης βεβαίωσης της αρμόδιας κτηνιατρικής υπηρεσίας στη δικαιοδοσία της οποίας υπάγεται η κτηνοτροφική εκμετάλλευση. Μάλιστα ορίζει ως ασφαλιστική δικλείδα ότι το πιστωτικό ίδρυμα που θα χορηγήσει το δάνειο θα πρέπει να διασταυρώσει την ορθότητα των στοιχείων που δηλώνει ο κτηνοτρόφος από την βάση δεδομένων που τηρείται στον τοπικό ΟΠΕΚΕΠΕ ή τη βάση δεδομένων που τηρείται στην γενική διεύθυνση κτηνιατρικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Την ευκαιρία του ζεστού χρήματος και μάλιστα χωρίς τόκους
ορέκτηκαν πολλοί. Πολίτες κάθε ηλικίας και επαγγέλματος, χωρίς να είναι κτηνοτρόφοι, δίχως κανένα ζώο στη κατοχή τους, ακόμη και υπέργηροι συνταξιούχοι στήθηκαν στην σειρά και έκαναν κανονικά τα χαρτιά τους. Από τις 201 χορηγήσεις που εγκρίθηκαν προέκυψε ότι οι 96 είναι παράνομες δηλαδή οι δικαιούχοι δεν έχουν καμία σχέση με την κτηνοτροφία ή δήλωσαν ψευδή στοιχεία. Είναι φανερό ότι -αλλά άγνωστο για ποιο λογο- κανένας υπηρεσιακός παράγοντας δεν μπήκε στον κόπο να διασταυρώσει την ορθότητα των στοιχείων με το πάτημα ενός πλήκτρου στον Η/Υ αφού όλα φαίνονται στην βάση δεδομένων που διαθέτει ο τοπικός ΟΠΕΚΕΠΕ.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι χορηγήσεις δανείων που έγιναν με βεβαιώσεις στοιχείων από το κτηνιατρείο Δεσκατης και το κτηνιατρείο Γρεβενών δεν παρουσιάζουν κανένα πρόβλημα. Το όλο θέμα εντοπίζεται στις βεβαιώσεις που δόθηκαν και φέρουν την υπογραφή του προϊσταμένου της κτηνιατρικής υπηρεσίας Δ.Λ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_8635.html

clocks Grevena

Copyright:anakatosouras

anakatosouras greveniotis