ΠΡΟΣΟΧΗ! Έρχεστε με δική σας ευθύνη.

Στο παρόν ιστολόγιο υπάρχουν προσβλητικές εκφράσεις για κολλημένους κάθε ηλικίας.
Επίσης το παρόν ΔΕΝ είναι "ενημερωτικό blog" αλλά σκέτο blog.
Οι συντάκτες του παρόντος ιστολογίου δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των υπερσυνδέσμων που είναι αναρτημενοι.
Δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων που γίνονται από τρίτους στα άρθρα του παρόντος.
Τα σχόλια δεν φιλτράρονται και ο καθείς μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα,εκτός και αν αλλάξουμε γνώμη.
Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια τους πάτησε το τρένο στα ΓΡΕΒΕΝΑ υπάρχουνε γιατί δεν έχει τρένο

Καλος ηρθατε στα Γρεβενα

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόστιμο 2,8 εκ.ευρώ στον Δήμο Γρεβενών.

Καμπάνα ύψους 2,8 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε το ΣΔΟΕ στον Δήμο Γρεβενών για το σκάνδαλο των εικονικών συμβάσεων στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης της πόλης (ΔΕΥΑΓ) και την επί χρόνια λεηλασία των ταμείων της.


Το «μπιλιέτο» της ΔΟΥ Κοζάνης έφτασε στη ΔΕΥΑΓ πριν από λίγες ημέρες και η επιχείρηση έχει χρονικό περιθώριο 35 ημερών για να προχωρήσει σε διακανονισμό.Η δημοτική αρχή αμφισβητεί ορισμένα από τα ποσά που έχουν καταλογιστεί και δηλώνει (vetonews.gr) πως θα καταθέσει προσφυγή.Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε το 2010-το «Εθνος» είχε δώσει τότε ευρεία δημοσιότητα στο θέμα-και έγινε γνωστό από τον τότε δήμαρχο Γρεβενών,Γ.Νούτσο,ο οποίος προσέφυγε στον εισαγγελέα και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ζητώντας να ελεγχθούν τα οικονομικά της δημοτικής επιχείρησης.Σε δηλώσεις και διαρροές του έκανε λόγο για κακοδιαχείριση και έδειχνε ως υπεύθυνο τον διευθυντή της ΔΕΥΑΓ,τον οποίον και απέπεμψε.
-Ελεγχοι
Στην πορεία,ωστόσο,του εξονυχιστικού ελέγχου,που κράτησε 2,5χρόνια,διαπιστώθηκε πως επί χρόνια είχε στηθεί ένα «πάρτι» στην «αμαρτωλή» δημοτική επιχείρηση,με έκδοση δεκάδων εικονικών τιμολογίων και συμβάσεων,που δεν αντιστοιχούσαν σε πραγματικά έργα.
Μια καλοστημένη κομπίνα διασπάθισης δημόσιου χρήματος που δεν είχε ως υπεύθυνο ένα και μοναδικό πρόσωπο,όπως αρχικά είχε επιχειρηθεί να παρουσιαστεί.Εκτιμάται πως στο σύνολό του το ύψος του σκανδάλου ξεπερνά τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ,μαζί με τα πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί σε βάρος ιδιωτών που είχαν συμμετοχή.
Το σκάνδαλο έχει προκαλέσει «γαλάζιο» εμφύλιο μεταξύ των κομματικών στελεχών της ΝΔ στα Γρεβενά,με αλληλοκατηγορίες και βαριές εκφράσεις να εκστομίζονται μεταξύ του τέως δημάρχου Γ.Νούτσου και του σημερινού Δ. Κιουπτσίδη,που τον διαδέχτηκε.
Στο επόμενο διάστημα αναμένεται να φτάσει η υπόθεση και στις δικαστικές αίθουσες,με στελέχη της ΔΕΥΑΓ να αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

clocks Grevena

Copyright:anakatosouras

anakatosouras greveniotis