ΠΡΟΣΟΧΗ! Έρχεστε με δική σας ευθύνη.

Στο παρόν ιστολόγιο υπάρχουν προσβλητικές εκφράσεις για κολλημένους κάθε ηλικίας.
Επίσης το παρόν ΔΕΝ είναι "ενημερωτικό blog" αλλά σκέτο blog.
Οι συντάκτες του παρόντος ιστολογίου δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των υπερσυνδέσμων που είναι αναρτημενοι.
Δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων που γίνονται από τρίτους στα άρθρα του παρόντος.
Τα σχόλια δεν φιλτράρονται και ο καθείς μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα,εκτός και αν αλλάξουμε γνώμη.
Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια τους πάτησε το τρένο στα ΓΡΕΒΕΝΑ υπάρχουνε γιατί δεν έχει τρένο

Καλος ηρθατε στα Γρεβενα

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Οι κλήσεις μπορεί δυστυχώς να παραγράφονται, η ασυνειδησία όμως όχι....Η ασυνειδησία δεν είναι αναπηρία!

Οι θέσεις πάρκινγκ για ΑμεΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΘΕΣΕΙΣ-ΚΑΒΑΝΤΖΑ" για όσους βαριούνται να ψάξουν για πάρκινγκ.
Ζητούμε σεβασμό προς τους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα και αυστηρή αντιμετώπιση όσων παρκάρουν σε θέσεις ΑμεΑ και σε ράμπες πεζοδρομίων.

Επιτέλους ρε δήμαρχε βάλε ενα τέλος στα γαϊδούρια και βαλτα στον στάβλο,μην κοιτάς μόνο την δικιά σου θέσει παρκιν άδεια.



Παρόλο που μεγάλο μέρος της ευθύνης ανήκει στη δομή του αστικού οδικού δικτύου, δεν μπορούμε να αποποιηθούμε την προσωπική μας ευθύνη ως πολίτες- και κυρίως ως πολίτες-οδηγοί, ως προς τη διευκόλυνση των ΑμεΑ στις μετακινήσεις τους.
Πιο συγκεκριμένα:

1. ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΑμεΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΛΟΓΟ:
Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε από το σταθμευμένο αμάξι τους μέχρι τον προορισμό τους με την ίδια ευχέρεια που έχουν οι υπόλοιποι, με αποτέλεσμα να το ξανασκεφτούν πριν βγούνε από το σπίτι τους, αφού ακόμη και να φτάσουν στον προορισμό τους με αμάξι, μπορεί ποτέ να μη βρούνε να παρκάρουν σε κοντινή απόσταση.
. Αυτό μπορεί να ακούγεται έως και γραφικό,αλλά οι μη έχοντες κινητικά προβλήματα σπάνια συνειδητοποιούν το αυτονόητο, με αποτέλεσμα πολλοί ασυνείδητοι οδηγοί να σταθμεύουν στις θέσεις που προορίζονται για ανάπηρους.
Οι δικαιολογίες είναι πάρα πολλές αλλά το μόνο που τελικά κάνουν πιστευτό είναι η ανευθυνότητα και η ανωριμότητα που χαρακτηρίζει τους οδηγούς αυτούς:"Βιαζόμουν και έπρεπε να παρκάρω άμεσα"..."Το άφησα για λίγο για να πεταχτώ εδώ δίπλα στην τράπεζα"...."Ε δε φαντάστηκα ότι θα έρθει κάποιο ανάπηρο άτομο όσο ήμουν παρκαρισμένος εδώ"....και πολλά πολλά άλλα.
Συγγνώμη, αλλά πόσο χρονών είστε, 5;; Σας πήραν την κούκλα ή το αυτοκινητάκι από τα χέρια και το θέλετε πίσω εδώ και τώρα; Ας σοβαρευτούμε λίγο. Προσπαθήστε- έστω και λίγο- να μπείτε στη θέση των ατόμων με κινητικά προβλήματα. Δεν είναι απολύτως εφικτό να φανταστούμε μια δυσκολία που δεν έχουμε, αλλά ειλικρινά, πώς έχετε τη φαντασία και το θράσος να αραδιάζετε τόσες δικαιολογίες για μια απαράδεκτη συμπεριφορά;

2. ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΔΕ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΣ ΡΑΜΠΕΣ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ.
Ακόμη και να βρούνε να παρκάρουν κοντά στον προορισμό τους,τα ανάπηρα άτομα συχνά δεν μπορούν να φτάσουν επειδή πολλοί οδηγοί παρκάρουν μπροστά τις ράμπες των πεζοδρομίων.Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμποδίζονται όχι μόνο οι ανάπηροι με τα καρεκλάκια τους, αλλά και άλλες ομάδες ατόμων όπως οι ηλικιωμένοι,οι μητέρες με καροτσάκια,κ.α.Το φαινόμενο αυτό είναι δυστυχώς πιο συχνό από την κατάληψη των ειδικών θέσεων για ΑμεΑ και για άλλη μια φορά οι θρασείς δικαιολογίες πάνε σύννεφο.

Είναι τόσο δύσκολο να παρκάρετε λίγο πιο μακριά οι σωματικά ικανοί,να πάρετε τα ποδαράκια που σας έδωσε η φύση και να περπατήσετε λίγο παραπάνω;

3. ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο Κ.Ο.Κ
Σύμφωνα με τον νέο Κ.Ο.Κ., η στάση και η στάθμευση απαγορεύονται σε:
Α) θέση όπου βρίσκεται κεκλιμένο επίπεδο (ράμπα) διάβασης Ατόμων με Αναπηρία
Β) ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων Ατόμων με Αναπηρία
Γ) χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένα οχήματα Ατόμων με Αναπηρία
Δ) επάνω σε διαβάσεις πεζών ή ποδηλατιστών και σε απόσταση μικρότερη από 5 μέτρα από αυτές.


Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 80,00 €.Το παραπάνω πρόστιμο ορίζεται στο ήμισυ όταν οι παραβάσεις αφορούν στα μοτοποδήλατα ή μοτοσυκλέτες.
Αν η παράνομη στάθμευση συνεχίζεται και πέραν των 3 ωρών από τη βεβαίωση της παράβασης, βεβαιώνεται νέα παράβαση από το ίδιο ή άλλο όργανο και μετά την πάροδο του δεύτερου τρίωρου, γίνεται μεταφορά του οχήματος με γερανό,εκτός αν παρεμποδίζεται η κυκλοφορία,οπότε η μεταφορά γίνεται αμέσως.

Το θέμα όμως δεν είναι να αποφεύγουμε να παρκάρουμε στις θέσεις των ΑμεΑ για να μη "φάμε" προστιμο.Το ζητούμενο είναι να αλλάξει ολόκληρη η νοοτροπία μας ως προς αυτό και άλλα παρόμοια ζητήματα οδηγητικής και αστικής συμπεριφοράς με γνώμονα το σεβασμό προς το συμπολίτη μας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Bάλτε και άλλα !

ετσι πρεπει κ με πινακιδες μεχρι να βαλουνε μυαλο

clocks Grevena

Copyright:anakatosouras

anakatosouras greveniotis