ΠΡΟΣΟΧΗ! Έρχεστε με δική σας ευθύνη.

Στο παρόν ιστολόγιο υπάρχουν προσβλητικές εκφράσεις για κολλημένους κάθε ηλικίας.
Επίσης το παρόν ΔΕΝ είναι "ενημερωτικό blog" αλλά σκέτο blog.
Οι συντάκτες του παρόντος ιστολογίου δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των υπερσυνδέσμων που είναι αναρτημενοι.
Δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων που γίνονται από τρίτους στα άρθρα του παρόντος.
Τα σχόλια δεν φιλτράρονται και ο καθείς μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα,εκτός και αν αλλάξουμε γνώμη.
Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια τους πάτησε το τρένο στα ΓΡΕΒΕΝΑ υπάρχουνε γιατί δεν έχει τρένο

Καλος ηρθατε στα Γρεβενα

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

Απάντηση του Δημάρχου Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη σε δημοσίευμα.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε για το δημοσίευμα της Εφημερίδας Έθνος με τίτλο «σκότωσαν και έφαγαν Αρκούδα στα Γρεβενά»,
δημοσίευμα που μόνο φρίκη και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει. Θέλουμε να ενημερώσουμε τους αναγνώστες της εφημερίδας ότι ουδέποτε στο Δήμο Γρεβενών έφτασε τέτοια καταγγελία από «Ανώνυμο» τηλεφώνημα, ή Φωτογραφικό Υλικό από ένα τέτοιο αποτρόπαιο θέαμα.
Αυτού του είδους τα δημοσιεύματα μόνο κακό μπορούν να κάνουν σε έναν τόπο στον οποίο οι κάτοικοί του έχουν μάθει από γενιά σε γενιά, να συμβιώνουν, να αγαπούν και να προστατεύουν την Καφέ Αρκούδα, καθώς και το περιβάλλον στο οποίο αυτή ζει.
Θεωρούμε ότι ένα τέτοιο δημοσίευμα δυσφημεί τον τόπο μας και στιγματίζει μία ολόκληρη κοινωνία και μόνο ως προβοκατόρικο θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί. Τα Γρεβενά, ένας τόπος με πλούσια πανίδα και χλωρίδα, απαράμιλλου φυσικού κάλλους ομορφιές, παράδοση και πολιτισμό άρρηκτα συνδεδεμένο με την καθημερινότητά των κατοίκων του, τα τελευταία χρόνια αποτελούν σημαντικό τουριστικό προορισμό με επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Αυτό είναι αποτέλεσμα στοχευμένων προσπαθειών και δράσεων με την αρωγή και συμπαράσταση όλων των κοινωνικών ομάδων του τόπου μας.
Αυτό που εμείς θέλουμε ως Δήμος είναι, εάν υπάρχει επώνυμη καταγγελία για αυτό το κατακριτέο εγχείρημα κάποιων «ανθρώπων», να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν οι «ένοχοι». Σε κάθε περίπτωση εάν έχει συμβεί τέτοιο γεγονός, το καταδικάζουμε απερίφραστα.
Να τονίσουμε ότι όλα αυτά τα χρόνια καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια προστασίας της πανίδας και χλωρίδας του τόπους μας μέσα από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ένα από τα Προγράμματα αυτά είναι και το LIFE.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών από τον Νοέμβριο του 2008 υλοποιεί έργο του προγράμματος LIFE, το οποίο αποσκοπεί στην εφαρμογή πρότυπων δράσεων προστασίας της καφέ αρκούδας Ursus Arctos και διαχείρισης του Βιότοπου της και του δάσους Μαύρης Πεύκης του Νομού Γρεβενών, στις τρεις Περιοχές Natura 2000 (SCIs - SPAs) του Νομού Γρεβενών: «Βασιλίτσα», «Εθνικός Δρυμός Πίνδου» και «Εθνικός Δρυμός Πίνδου - Βάλια Κάλντα - Ευρύτερη Περιοχή», με σκοπό την ελαχιστοποίηση της σύγκρουσης ανθρώπου και αρκούδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

clocks Grevena

Copyright:anakatosouras

anakatosouras greveniotis